Let nature clean your home!

yokuu

Let nature clean your home!

Antwerpse startup YOKUU poetst met bacteriën, in plaats van tegen bacteriën.  Met de hulp van een leger van 15 miljard microben per schoonmaakparel, streven zij naar een schoonmaakrevolutie in samenwerking met de natuur. Let the revolution begin! 

Een nieuw tijdperk, vol met goede bacteriën, is aangebroken!

De schoonmaakwereld op zijn kop zetten, met deze attitude besloot, CEO en medeoprichter, Joris Jansen de natuur naar binnen te brengen en een evenwichtig ecosysteem te creëren aan de hand van probiotica. Bij hun start in oktober 2020, brachten ze de YOKUU-schoonmaakparel op de markt. Een parelvormige bruistablet, vol met 15 miljard goede bacteriën, een herbruikbare sprayfles (wist je dat een YOKUU parel zo’n 50 plastieken flessen vervangt) en wat kraantjes water. Meer is er niet nodig om schoonmaken eco-friendly te maken.  

Probiotica, wablief?

Probiotica, of goede bacteriën, worden hoe langer hoe meer verwerkt in dagdagelijkse producten. Van voeding tot schoonheidsproducten en nu dus ook schoonmaakmiddelen. En geloof het of niet, maar poetsen met microben never made more sense! Een woordje uitleg. Bacteriën vormen de basis van natuurlijke zuivering. In zowel bossen, als rivieren, etc. krioelt het van de microben. Deze levende micro-organismen hebben een positieve impact op onze gezondheid. Wanneer je ze gebruikt in je schoonmaakmiddelen zijn ze niet enkel gezonder, maar werken ze bovendien beter. Die Goede bacteriën, één YOKUU-parel heeft er wel zo’n 15 miljard, dat zijn 15 miljard levende organismen die niet enkel schoonmaken wanneer je de spray wilt gebruiken, maar lang daarna nog blijven doorwerken en dus, blijven poetsen.  

Bacteriën zijn, na het afgelopen jaar, toe aan een rebranding!

Vandaag de dag, in dit COVID-19 tijdperk, is het makkelijk om schrik te krijgen wanneer je bacteriën leest, zeker wanneer het over schoonmaakproducten gaat. Geen zorgen, het gaat hier om de goede bacteriën, met de nadruk op goede! We zijn geobsedeerd met schoonmaken, desinfecteren en het doden van eender welke bacterie dat op ons pad komt. Begrijpelijk als het over de slechte gaat, jammer genoeg betekent dat je ook de goedaardige weghaalt, de gezonde, de noodzakelijke. YOKUU begreep dit en door een oplosbare schoonmaakparel te maken op basis van probiotica, helpen zij het gezonde en natuurlijke ecosysteem van je woning terug in balans te brengen.  

Bacteriën zijn niet iets om schrik van te hebben, toch niet wanneer je het onderscheid maakt tussen de goede en de kwade. Onze huid bevat zo’n 1,5 biljoen bacteriën! Het is zeker niet de bedoeling om je schrik aan te jagen, maar eerder om te illustreren dat het meer dan normaal is dat deze deel moeten uitmaken van ons leven. Ze zitten op ons, rond ons, in ons, overal.  

Natuurlijk, duurzaam en een super cleaner, dat is wat YOKUU creëerde met de schoonmaakparel. Onlangs aangevuld met een vloerreiniger en nog veel meer in het verschiet!

Trots om te kunnen samenwerken met deze green innovator! 

De klimaatcrisis is een globaal probleem en jammer genoeg bestaat er geen wondermiddel om dit op te lossen. CO2 en zijn schadelijke gevolgen is een van de meest aangehaalde problemen binnen dit vraagstuk. Als The Ecological Entrepreneur geloven we echter dat economie en ecologie samenbrengen het proces vergemakkelijkt. Met deze blog, en een reeks andere stukken dat later nog volgen, hopen we aan te tonen dat creatief zijn kan en aangemoedigd wordt. Het warm water opnieuw uitvinden hoeft niet, maar we inspireren en illustreren graag dat de sky the limit is. Daarom delen we graag enkele slimme koppen met jullie die het klimaatvraagstuk vanuit een andere hoek bekijken!  

Marie Caerts

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.